Tech Support Guy banner

Incydent z anty-cheatem Halo MCC

10K views 6 replies 2 participants last post by  metallica5456  
#1 ·
Witajcie wszyscy. Piszę ten post z powodu strasznego problemu, który doprowadza mnie do szału. Kupiłem kopię Halo MCC na PC ze sklepu Microsoft Store, która jest następnie pobierana za pośrednictwem aplikacji Xbox companion lub jakkolwiek się nazywa. To JEDYNA gra, jaką kiedykolwiek kupiłem w sklepie Windows i może być ostatnią.

Moja specyfikacja komputera: 9700k, 16 GB RAM, RX 580 z w pełni aktualnymi sterownikami, wydanymi około 2 tygodnie temu, jak sądzę.

Mój problem:
Za każdym razem, gdy uruchamiam grę, wyświetla mi się informacja, że wystąpił "Incydent AntiCheat" i że istnieje plik z nieznaną wersją (ZOBACZ ZAŁĄCZONY Zrzut ekranu)

Dosłownie odinstalowałem i ponownie zainstalowałem tę grę 4 razy w ciągu ostatniego tygodnia, całkowicie odinstalowałem grę, aplikację Xbox i wszystkie programy Easy Anti Cheat, a nawet dwukrotnie uruchomiłem SFC, który, jak wiesz, niczego nie znalazł uszkodzonego. Uruchomiłem również narzędzie do naprawy EAC KILKA razy, ale wciąż nic. Pobranie gry zajmuje kilka godzin, ponieważ jest to plik o rozmiarze około 130 GB, więc jestem zmęczony odinstalowywaniem, ponownym pobieraniem i ponowną instalacją w kółko i oczywiście nie naprawianiem problemu. Próbowałem skontaktować się z pomocą techniczną Microsoft, ale jak się domyślasz, ich zaleceniem było "ponowne zainstalowanie". Wyobraź to sobie, ROFL.

Dosłownie dostaję szaleju, ponieważ NIGDY wcześniej nie miałem takiego problemu. Zazwyczaj mógłbym się nie przejmować drobnymi problemami, jednak ponieważ nie może zweryfikować zabezpieczeń anty-cheat, nie mogę grać ŻADNEGO RODZAJU ONLINE z grą, co jest naprawdę irytujące.

Czy ktoś ma podobny problem lub zna jakieś kroki rozwiązywania problemów, które mogłyby mi tu pomóc?

#2 ·
Cześć

Wygląda na to, że to nie tylko Ty, ale znalazłem to (ten przeklęty forum, nie mogę zmusić go do wyświetlania pełnej witryny, tylko Przekierowywanie. Dodam jako kod)

Przekierowywanie

Code:
https://answers.microsoft.com/en-us/xbox/forum/all/halo-mcc-easy-anti-cheat-triggering-since-last/a3d867c8-4e23-43d7-af1a-8f8c61f7ba39
Wygląda na to, że jeśli kompresja systemu Windows jest włączona na dysku, na którym instalujesz, powoduje to problemy, ponieważ uważa, że ​​jest to zmodyfikowany plik.

Dzięki

eddie

#3 ·
Synu.....!! ROFL....to ma sens, nie mogę uwierzyć, że nie pomyślałem, żeby to sprawdzić. Na pewno było skompresowane, właśnie je rozpakowuję. Jeśli nadal będą błędy, zrobię kolejną świeżą instalację i zacznę od nowa.

Wielkie dzięki, człowieku. Zamiast spędzać 5 dni na e-mailach z pomocą techniczną MS, powinienem był po prostu przyjść tutaj jako pierwszy. rofl

#4 ·
OMG!!! @eddie5659 Jesteś geniuszem!! Kocham cię...hahahaha. Człowieku, nie tylko gra działała dobrze, ALE moje prędkości pobierania znacznie wzrosły. Mam połączenie do pobierania 450 mbps (kabel ISP) i przez większość czasu było to może około 12-14 mbps, teraz daje mi prawie 55-60 mbps i spada do około 35, a następnie z powrotem do 50-60. Pobranie zajęło mi tym razem mniej niż 30 minut, podczas gdy początkowo zajęło to około 3 godzin!!

NIESAMOWITA ROBOTA EDDIE!!! DZIĘKUJĘ BARDZO, CZŁOWIEKU!!!
10 GWIAZDEK MÓJ CZŁOWIEKU!!

Jak teraz oznaczyć jako rozwiązane?? Minęło zbyt dużo czasu, odkąd tu byłem....

#6 ·
Fantastycznie, cieszę się, że wszystko u Ciebie działa i dodatkowe korzyści w postaci prędkości pobierania, co również pomoże w grach online.

Jeszcze nie patrzyłem na Halo, za bardzo zajęty w piątkowe wieczory graniem w Battlefield. Nie okropne 2042, ale wspaniałe 3 i 4 :D