Tech Support Guy banner
Status
Not open for further replies.
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello everyone and happy holiday. I hope I am using the right forum to post my request.
I installed Microsoft Virtual PC on Windows Vista and created 3 machines, here are the configuration of the machines:
1. Windows Server 2003, Domain Controller running Active Directory, DNS and DHCP server.
IP address 192.168.200.1
Default Gateway: 192.168.200.2
DNS: 192.168.200.1
Only one NIC card and it is Local Only from the Virtual PC.

2. Windows Server 2003, member server running Routing and Remote access.
IP address 192.168.200.2
DNS: 192.168.200.1
Default Gateway: I left this blank.
This machine has two NIC cards,
One is Local Only and the second NIC card is from the Host network.

3. Windows XP Professional,
IP address, DNS settings is set to be from the DHCP server.

All the machines are running fine and connected to the network and even I connected them to the Internet through the second server which is the RRAS. The problem I am having I can ping all the computers by the IP address but I cannot PING the second server by the name. When i ping or try to resolve the names it resolve the name by going to the NIC card from the HOST. If I disable the second NIC card I can resolve the DNS problem but once I enabled back, I see the same problem happening again. Any idea what I did wrong in these settings? any help I greatly appreciate it.
 
1 - 1 of 1 Posts
Status
Not open for further replies.
Top