Tech Support Guy banner
Status
Not open for further replies.
1 - 20 of 46 Posts

·
Registered
Joined
·
82 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Yeah, steam will not start up at all. I have uninstalled and reinstalled a lot of times. I ran checkdisk and I also ran system restore. None of this worked. I have no idea what the deal is, the process is in the task manager but steam will not boot up. Can someone help me out here?
 

·
Registered
Joined
·
82 Posts
Discussion Starter · #3 ·
absolutely nothing. I try to open it, I get the hourglass and nothing happens. The process is there but no steam appears on the systray or anything.
 

·
Registered
Joined
·
82 Posts
Discussion Starter · #5 ·
I can't run any of my games. I completely deleted steam, including the steamapps folder.
 

·
Registered
Joined
·
82 Posts
Discussion Starter · #8 ·
hmmmmmmm had spy catcher but uninstalled the thing. I'm not too sure about AOL. I'll look more into it. Thanks.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
dude, i have this EXACT same problem. i have no idea wtf is wrong, and i really wanna play CS lol.

i've heard about aggressive spyware protections that won't let you play (as mentioned above), so i completely disabled and shutdown both my spysweeper and norton antivirus, and it didnt do jack.

someone out there must know what's wrong lol HELLLLP
 

·
Registered
Joined
·
248 Posts
OK, I do not have this problem, but I have a few suggestions. Go to run under the start menu type in "msconfig" without the quotes and pick selective startup, uncheck the 1st, 2nd and 4th box. Now one of the tans at the top will say services, click that, then go to the bottom where it says "hide all microsft services, the list should refresh. Then click disable all. Then apply and ok. Ps. you have to restart your system. If this does not help, just type in "msconfig" again in the run command under start and hit normal startup to get ur system the way it was. Good luck!
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
hmm, not a bad idea, unfortunately, it didnt help lol.

it seems the general consensus is that the problem comes from some 3rd party software that somehow interferes with steam's connection to the internet during update or something.

All of the suggested fixes i've read deal with disabling some kind of software, and I have now basically disabled every imaginable program that could possibly interfere with steam (the above post was probably the most thorough at doing this).

Since doing this has had no effect on the issue, I'm fairly convinced the problem lies elsewhere - probably something to do with steam itself.

ANYWAY - i'm sending in a tech support request into valve, i'll post their reply as here as soon as they send one. If anyone else wants to send one in, go here
http://support.steampowered.com/cgi...php/enduser/std_adp.php?p_faqid=294#technical
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Yeah I had the same problem and after I uninstalled Ghostsurf 2007 steam ran just fine.

Remember you have to uninstall not just disable spycatcher (spycatcher is bundled with Ghostsurf 2007). So just turning it off isn't enough (and it wasn't for me).

Also it appears that its not the spycatcher program it self that's interfering with steam, but some sort of system setting that the program changed when it was installed (which is why you have to completely uninstall it).

After I uninstalled Ghostsurf, steam updated and ran great. Then I reinstalled ghostsurf, and tried to run steam, and ...it didn't start. So its not just the update process that spycatcher's system settings are stopping.

If you have any Tenebril products on your computer, I suggest uninstalling them and seeing if steam runs.

JJ you're right, CS withdrawal is awful, I couldn't play CS for two weeks because of this.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
I totally know how you feel JJ and Creame. I have been having the same problem. My Task Manager still shows Steam.exe as a running process.

I've tried ending and restarting the process from there, and it does not work. Steam just shows back up on the list and does nothing, (but must be up to something, cuz it still uses about 16,000 K of memory....??).

At one point i uninstalled and reinstalled Steam and it worked like a charm. I even downloaded a couple new games, but a few days later it disappeared again! It's been near a month since I noticed the first time... and i'm jones'n for a fix man...

Another thing that i should mention... When i log off/shut down Windows, it prompts me to close some "Hidden Window" (You know, when it gives you the "End Now" option with the timer?). This prompt does not appear if i End the Steam.exe process before Logging Off/Shutting Down though...

*scratches goatee*

Well enyhow - if ye figgurs sumthin outt then pleez... fur God sake... shurr the welth!
Thanks a million!
J3rmz0r
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
I have the exact same problem as the last post. Steam.exe in processes, the hidden window thing showing up when I haven't ended process of steam. And nothing happens when I try everything. Does anyone have a clue what the deal is? It's soooo annoying!
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
I have the same problem... I remember it used to work before they updated their steam program... ( added some more buttons and integradted some skins into it..) I know that i had installed it once and got it to work for like 10 minutes and then it stopped working ... before like last year i know it worked just fine on my older comp ( which really sucks.... ) and i think maybe the problem is the steam program it self or driver issues ... or a windows update that might be stopping it..

not sure but need problem solved fast.....

-Josh ( Komkid )
[email protected]
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
i bring good news to you.... i have a solution for the steam problem should help most of you .....

Steps:

1. Push Ctrl + R
2. Type in msconfig
3. Click Selective Startup
4. Then click Services
5. Find the Adobe LM service and if you have it then make sure its unclicked. ( if you don't have it then don't worry about it )
6. Click ok and don't restart yet
7. If you have Tune Up Utillities Installed then UNINSTALL IT NOW!!!!
8. After uninstalling it then restart your computer and it should work just fine
 

·
Registered
Joined
·
9 Posts
I just think that the adobe prosess and the Tune Up program are having esome conflict with the program mostly.... b/c alot of people I know have alrready tried anding and restarting steam with no luck... my friends and I had the same problem so we did the above steps and it worked fine afterwords.
 

·
Registered
Joined
·
7 Posts
I have no adobe LM and no tuneup utilities installed... Still no dice.

Ya know it's funny, I'm finding this problem everywhere, so many people have it (Mostly starting in early January), and yet there is not a single mention of this issue posted on Steam's website...

If i can't get this fixed by the time HL2:E2 is out, i'm gonna be pretty upset....*sigh*
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
i click steam and nothing comes up, it will be in processes but still not there. i have tried reinstalling steam, rebooting pc, rebooting internet modem, but still no difference. i downloaded the winsock repair program but it said "limited or no connection" then i click repair connection and it said "the following action could not be completed: clearing the DNS cache". when i turn off my computer it says "hidden window.. end now". can somebody help me fix this problem?
 
1 - 20 of 46 Posts
Status
Not open for further replies.
Top