Tech Support Guy banner
  • Please post in our Community Feedback thread for help with the new forum software! If you are having trouble logging in, please Contact Us for assistance.
Status
Not open for further replies.
1 - 12 of 12 Posts

·
Registered
Joined
·
236 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello, i have just recived a new server with server 2003 on it. i am wanting to use it as a game server for wolfenstein enemy territory but when i try and tart the game , i get this issue: GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem


Here is the console on start up:

ET 2.56 win-x86 Sep 5 2003
----- FS_Startup -----
Current search path:
C:\PROGRA~1\WOLFEN~1\etmain\pak1.pk3 (10 files)
C:\PROGRA~1\WOLFEN~1\etmain\pak0.pk3 (3725 files)
C:\PROGRA~1\WOLFEN~1\etmain\mp_bin.pk3 (4 files)
C:\PROGRA~1\WOLFEN~1/etmain

----------------------
3739 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
...detecting CPU, found Intel Pentium III
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
Initializing OpenGL subsystem
...initializing QGL
...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded
...setting mode 4: 800 600 FS
...using desktop display depth of 32
...calling CDS: ok
...registered window class
...created [email protected],0 (800x600)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (4)
...setting mode 4: 800 600 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created [email protected],0 (800x600)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
...shutting down QGL
...unloading OpenGL DLL
...assuming '3dfxvgl' is a standalone driver
...initializing QGL
...WARNING: missing Glide installation, assuming no 3Dfx available
...shutting down QGL
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystem

The GFX card in the server is an ATI Radeon 9250 PCI
 

·
Registered
Joined
·
750 Posts
Sounds like a video driver issue - did you copy files froma Windows 98 machne?
 

·
Registered
Joined
·
750 Posts
I did a little searching and it seems to be related to WIindows 98 video drivers and Wolfenstein
 

·
Registered
Joined
·
750 Posts
try downloading the latest Windows 2003 driver for the video card and installing that
 

·
Registered
Joined
·
236 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Problem Solved. By Default "Windows Server 2003" disables hardware acceleration. I turned it on and I can start the game like normal. Thanks For all of Your Tips.

And Solved.
 
1 - 12 of 12 Posts
Status
Not open for further replies.
Top