Tech Support Guy banner
Status
Not open for further replies.
1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I am not sure how this happened but one day i went to go make a cd and for some strange reason my comp wasnt reconizing my cdrom or my cd burner..can some one please help me...but please use basic turms ...im not to bright when it comes to these things..thanks so much debbie
 

·
Registered
Joined
·
12,105 Posts
Need a little information

How is your machine configured, are the cdrom and the burner both attached to the same ide cable, secondary master and slave???

If you go to start/settings/control panel/system/device manager/cdrom tab. Do you see the two units listed, any error markers yellow or red showing, if so, what is error message.
Any error listed on ide controllers in device manager.

If you boot your machine do you see the cdrom and burner initialize on the black scrolling screen
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter · #3 ·
hi....under hard disc controllers- secondary IDE controller(dual fifo) has a yellow exclamation mark...as far as the the cdrom and burner sharing a cable, how do i find this out? thanks so much for your help Debbie
 

·
Registered
Joined
·
12,105 Posts
Oh boy, this just made my day packard bell 880C :(

Let's see what's in your config and autoexec files.

Go to start/run/type sysedit and press enter. Go to the config.sys tab, then go to edit, select all, edit copy and paste the contents of the file into this thread. Do the same with the autoexec.bat tab in sysedit.
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter · #9 ·
rem - By Windows 98 Network - c:\windows\net start
@ECHO OFF
REM ------------------------------------------------------------------------------------- QASEAL
IF EXIST Windows\Options\SysTools\QASeal.tag GOTO QASEAL
QASEAL /S:QASEAL.1 /L:QASEAL.2 /D:QASEAL.*
:QASEAL
Windows\Options\Systools\Hs2dmi.com

SET BLASTER=A220 I5 D1 T4

[Common]

Device=C:\WINDOWS\Himem.Sys

[Menu]
MenuItem=Win,Windows 98
MenuItem=DOS,MS-DOS Prompt
MenuDefault=Win,0

[Win]

[DOS]
Device=C:\Windows\Emm386.exe NOEMS
 

·
Registered
Joined
·
12,105 Posts
I don't see anything there that would cause a problem.

When you reboot your machine do you see the two drives recognized by the bios on the black screen that scrolls.
Do the lights on the front of both drives light up for a second when powered up


Where there any other error messages in device manager besides the code 10
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter · #11 ·
wellllll... i was fiddling with this today and i do not know what i did but now the yellow exclamation mark is gone and now it is recondizing some thing in the D drive but its the burner not cdrom....what did i do???? ( can you see blonde hair )
 

·
Registered
Joined
·
12,105 Posts
So now you have the burner, but no cdrom.

Does the cdrom light go on when you reboot????????

Go into device manager, cdrom tab, is the cdrom listed there.
If so select it, go to the bottom and hit remove, reboot, let's see if you get lucky :)

If that doesn't work I am afraid you will have to open the computer up, check the cable going to the cdrom, make sure it is connected tight. Also the power plug. There is a jumper on back of the cdrom, it can be set to either slave or master, just make sure it is on, if it was working before it should still be in the right position. While your in there, look and see if the cdrom and burner are on the same cable, from what you describe I would assume so.
 

·
Registered
Joined
·
12,105 Posts
Damn, are either still showing up in device manager???

Your going to have to do this

If that doesn't work I am afraid you will have to open the computer up, check the cable going to the cdrom, make sure it is connected tight. Also the power plug. There is a jumper on back of the cdrom, it can be set to either slave or master, just make sure it is on, if it was working before it should still be in the right position. While your in there, look and see if the cdrom and burner are on the same cable, from what you describe I would assume so.
The last option would be to remove the ide controller but that's a little scarey with your pack bell.
 

·
Registered
Joined
·
19 Posts
Discussion Starter · #15 ·
hi well i found out i was missing a file called side213 and once i got that back in ,my cdrom and burner are both there and are both working :)...thank you for all your help
 
1 - 16 of 16 Posts
Status
Not open for further replies.
Top