Tech Support Guy banner
Status
Not open for further replies.
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
My first post here ..
Well guys ,I have run into this problem a couple of times after removing viruses from computers...
Was it virus related ?I couldn't say for sure but the indications are there..

I think I may have found the long awaited solution to the autorun problem
that affects both xp and vista boxes --WITHOUT reinstalling..

Autoplay -some love it ,some hate it .
Sometimes it doesn't work when the customer wants it to.
I personally like it disabled ,but that's not the point..

Simple right ?
Just right click the drive in my computer and reenable/disable ,or download and use tweak UI,or uninstall and reinstall said hardware in device manager
or use group policy editor to enable/disable autorun

NOPE
None of this worked on my problem pcs,and I had felt like I had been beaten by a stupid ,simple problem.

Since the hardware was completely functional,my theory was that it might be a registry entry corrupted by the virus to prevent drive access .Finally I found what I believe to be the culprits,virus related or not..

Try this at your own risk ,but here is what I discovered to be the solution for me when all other avenues failed..

SOLUTION

1-start
2-run
3-regedit
4-navigate to and delete these 4 Dword entries (if present):
[HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer] -NoDriveRun AND
NoDriveAutoRun
then
[HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer]
NoDriveRun AND
NoDriveAutoRun
(may be easier to use the search function and type "NoDrive")
5-log off and log back on
6-then use tweak UI/manual right click reset if necessary

Of course I tried it on another expendable pc as a guinea pig first (my wifes PC I built for her ) -lol.
For me it worked where nothing else did .

No errors or problems since -autoplay working on all drives and removable media

Good luck Gentlemen(and women)
Hope this helped in some way

_z
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Well-I certainly feel like an idiot-

I should have searched the forum first..
I was so happy to have found the solution I posted it in haste..

Looks like Phantom010 already solved this problem the EXACT same way I did back in June only for USB instead of DVD roms..

Oh well ,great minds think alike..

_z
 

·
Registered
Joined
·
178,369 Posts
Well-I certainly feel like an idiot-

I should have searched the forum first..
I was so happy to have found the solution I posted it in haste..

Looks like Phantom010 already solved this problem the EXACT same way I did back in June only for USB instead of DVD roms..

Oh well ,great minds think alike..

_z
the point is you worked it out and found the solution which is great! Thanks for sharing your findings here in order to help others, it's much appreciated :)
 
1 - 3 of 3 Posts
Status
Not open for further replies.
Top