Tech Support Guy banner
Status
Not open for further replies.
1 - 8 of 8 Posts

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Just added a new Western Digital 80GB to my existing 30GB computer.P3,866,Win98se.Set the new drive as slave and old drive as master.When i reboot with the western digital floppy,I click on the option to install drive and an error comes up that says"An NTFS partition has been detected that has an invalid signature.This usually indicates an unformatted partition.All NTFS partitions must be properly formatted in order to proceed. Use NT disk administrator."Now what??
Mike
 

·
Registered
Joined
·
12,041 Posts
Are you planning on coping your old drive to the new drive????? Or are you going to leave both in the machine.

Just to check I would disconnect the primary drive leaving only the new drive in. Boot with a win98 startup disk.
ONce at the command prompt type fdisk, choose option 4, what does it say about the new drive????
 

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Hi, Im going to leave both drives in and basically use the new drive for storage.When i got the computer i never got the win98 disc ,the retailer said it was on my harddrive already. so i dont think i can do that.
 

·
Registered
Joined
·
12,041 Posts
sure you can boot up with the new drive, then go to start/settings/control panel/add remove programs/startup disk, put a blank floppy in the drive and hit create, it will make a bootable floppy.

Also while in windows check out your drive for the win98 cab files, generally under options
 

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter · #5 ·
ok i made the bootup floppy.So your saying to disconnaect the master drive(old drive)andreboot with the floppy disc with the slave drive yes?The cab files have:MSnet32dll,Riched20dll,Riched32dll,Usp10dll,Vip386,Vserver.vxd.
 

·
Registered
Joined
·
12,041 Posts
Next time you boot into windows go to start/run/type *.cab and press search. You should see a group of cab files numbered 1 through something.

Ya, disconnect the primary just to be safe. Make sure you see the computer recognize the drive on post, if not, enter bios and make sure the ide configuration page is set correctly for whatever ide channel you installed the drive to. Auto detect or manually detect if necessary.
 

·
Registered
Joined
·
37 Posts
Discussion Starter · #7 ·
I think i got it working.I ran fdisc from the start/run menu and followed instructions from western digital site.Then I formattted it and it now shows up like my other drive.Thanks for your input .The instructions that came with the drive had 5 steps.Basically set jumper config,install drive,run CMOS program to check for drive ,then use disc that came with drive and follow instructions.Sounded easy enough but I guess all systems are different.Thanks Mike.
 
1 - 8 of 8 Posts
Status
Not open for further replies.
Top