Tech Support Guy banner
Status
Not open for further replies.
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Whenever I start up morrowind, it gets to the main screen(Where it starts doing that shifting logo), then immediately it sends out this screeching static sound and crashes to desktop. I think it has to do with morrowind title.mp3 or mp3's in general. I have updated all of my drivers and my os, and I've torn my hair out. DisableAudio = 1 does not work. Swapping in different Mp3s does not work.

I have:
AMD 2.1ghz
512 DDR
Windows 2000 SP4
ATI 8500 LE
Sound:
Nvidia onboard
OR(I have tried it with this)
Soundblaster Live!

HELP ME! I'm going crazy from boredom and I want something involving!!!
 

·
Registered
Joined
·
113 Posts
Actually, always have audio enabled. Even if you dont want to hear music, have the slider for music at the lowest before going all the way to the left. Morrowind checks to see if the music is on because it needs it somehow, and if it see it not on, it freaks out and tries to turn it on and it checks it over and over again, thereby making the game slower and once in a while crashing.

But do you get any errors before it gets to the main menu? And it crashes to desktop without you doing anything? And when has this started, or has this always happened?

I get that sound (kinda lasts a little while, huh?) and get CTD only when I have a mesh or texture missing from a mod.

Do you have the expansions installed? If you do, were they installed in the correct order? It has to me Morrowind, then Tribunal, then Bloodmoon. Also, you could try a reinstall.
 

·
Registered
Joined
·
316 Posts
Im having a problem with the tribunal exp with some of my saved games some are not able to get the option to warp to mornhold. Lady is there but some characters just dont have the option.
 
1 - 5 of 5 Posts
Status
Not open for further replies.
Top