Tech Support Guy banner
Status
Not open for further replies.
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
148 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi,

I have a Linksys WRT54G AP installed for wifi connectivity. The round trip time for a packet is 3ms at consistency. The issue is that when I type in the address of the AP in explorer it almost never brings the home page. The explorer just keeps on loading the page. Sometimes it does ask for user name and password and then it keeps loading. I have used all browsers i,e, explorer, mozilla and chrome but all in vain.

Any suggestion?
 

·
Deceased Moderator Gone but never forgotten
Joined
·
82,272 Posts
I'm assuming that the problem is with a wireless connection. Do you have the same problem with an ethernet connection?

Please attach a screen shot of the Networks page of the Xirrus Wi-Fi Inspector.
 

·
Deceased Moderator Gone but never forgotten
Joined
·
82,272 Posts
It's probably a combination of a weak signal and wireless interference from the other network. Try channel 1 or 11. And try from where you get a stronger ("green" in Xirrus) signal.

If OS is Vista or Windows 7 it also may be struggling with WEP, especially if it is an older router. Make sure you have the latest firmware for the router. If you update it then reset the router to factory default settings and reconfigure it. And try w/o security and with WPA-PSK encryption.

Of course, you may want to try first with ethernet to determine if this really is a wireless issue vs. something more general.
 
1 - 4 of 4 Posts
Status
Not open for further replies.
Top