Tech Support Guy banner
Status
Not open for further replies.
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have an VIGOR ARTORIUS (MSI X7XX) mod

My buddy was drunk and flipped my laptop off my desk, broke the screen.

I bought a replacement LCD panel.
I took off the bezel and removed the old LCD panel, and replaced it with the new.

I'm confident my connections were snug and fit.

when the maintenance was all said and done, I rebooted my computer and it displayed everything in 4bit color and some nasty huge resolution I think it was 600x400 or what ever it is.

figuring it was a driver problem I uninstalled my drivers and everything went back to normal resolution, however there was the lag of a computer working from a graphics card with no drivers, that nasty choppy sluggish lag.

I reinstalled my drivers and it went back to the nasty resolution and display color.

I again uninstalled and rebooted my machine and then tried to load them again, to no avail it was nasty yet again..

I rebooted it for the third time with the graphics drivers installed and it took an eternity to boot, in fact it never booted it also stopped throwing my display from the LCD screen to my 26in monitor , after some more software tinkering it began to load, but give me only a black screen with some audio. After installing vista.

So now I'm stuck with a machine that boots to a black screen, boots in safe mode fine, but with graphics drivers or with out I cannot get the damn thing to boot normally.

The Graphics card is an NVIDA 8600m GT using latest drivers
the OS's: XPSP2, VISTA HOME, VISTA ULTIMATE64bit
Any info?
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Specs are as follows

Processor & Cache
Intel® Centrino® processor technology , Support 45nm Penryn processor​
Operating System
Windows Vista® Home Premium​
Chipsets
Intel® PM965 Express Chipset​
System Memory
1GB/2GB (DDR2 533/667), Max: 4GB (*Up to 3GB with 32-bit operation systems)​
LCD Display
17" WSXGA/WUXGA ACV(Amazing Crystal Vision) Display​
Graphics & Video Module
NVIDIA Geforce 8600M GT, 512MB VRAM
Audio
SoundBlaster compatible, 4 speakers​
HDD
80GB/100G/120GB/160GB/250GB SATA (5400RPM)​
Optical Drive
DVD Super Multi/ Combo​
Webcam
1.3M​
Card Reader
3-in-1 Card Reader, SD/MMC/MS​
Communication Port
Built-in Gigabit Ethernet LAN and Modem Module
Built-in 802.11n WLAN Card / Bluetooth Supported (Bluetooth is optional)​
I/O Port
Graphics Card Output (15-pin, D-Sub) X 1
USB2.0 Port X 3
Mic-in Port X 1
Headphone Output X 1
Modem Port X 1
LAN Port X 1
Express Card X 1
IEEE1394 X 1
HDMI X 1​
AC Adaptor
Output: 19V DC, 90W / Input: 100~ 240V AC, 50/60Hz universal​
Battery Pack & Life
Li-Ion 6 cells​
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Bump for good measure.

I took the face plate back off, and now the computer boots up with a screen, full boot.
I installed the Nvidia drivers for the 8600M GT and now everything is in a nasty 4x color and 800x600 or 640x480 or whatever.
 
1 - 3 of 3 Posts
Status
Not open for further replies.
Top