Tech Support Guy banner
Status
Not open for further replies.
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
110 Posts
Discussion Starter · #1 ·
After a recent SP2 upgrade to IE 5.5, it now refuses to play a .mid file created with the EMBED tag.

(EMBED SRC="hb.mid" AUTOSTART=true)

It worked consistently before the upgrade. I did a Repair on IE/OE. Didn't help.

Any idea what's happened? How do I fix this? I put the web page up on two different servers. Neither worked.

Netscape 4.7, which I use to test web page features, plays the midi just fine, although it doesn't display the animated .gif - just shows the first frame. Netscape has always been balky at displaying animated gif's. I mention this just to show that the servers are delivering the midi file.

If you'd like to look at it and check the source -
http://home.pacbell.net/rds33/helen/

All suggestions appreciated.

(This post also appears under the Windows/OS category - probably a no-no. I'm a newbie, so tell me if this is unacceptable)
 

·
Registered
Joined
·
110 Posts
Discussion Starter · #2 ·
After talking with friends, I decided to replace the good old, simple EMBED tag with the absurdly long, complicated OBJECT command.

But it worked!

I've known for a long time that EMBED was someday going to be replaced by OBJECT. I guess that day has come. Perhaps the IE SP2 upgrade did just that.

Take a look at the (ugh) new source now using OBJECT:

http://home.pacbell.net/rds33/hal/index.html

I guess you can close this one. -rds33
 

·
Registered
Joined
·
2,218 Posts
I was able to hear the music on both.

(EMBED SRC="hb.mid" AUTOSTART=true) is what you had & Im no expert but its not closed is it?

shouldn't it be (EMBED SRC="hb.mid" AUTOSTART=true)(/EMBED)

I really don't know ... but hal will be happy Im sure

Savvy :)
 

·
Registered
Joined
·
110 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Thanks for your reply, Catherine.

What release of IE are you using?

I've never used the tag because my documentation never specified it. I've used EMBED for years. It's short and simple [and very powerful]. It still works for streaming video...which is strange.

It stopped working [on my PC] after the SP2 upgrade, so of course I blame it.

-rds33
 
1 - 4 of 4 Posts
Status
Not open for further replies.
Top