Tech Support Guy banner
  • Please post in our Community Feedback thread for help with the new forum software! If you are having trouble logging in, please Contact Us for assistance.
Status
Not open for further replies.
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi,
Im was given a new GeForce gts250 graphics card for christmas and i am having trouble installing it:

i used to have a PNY 9500GT which worked a treat but became sluggish over the past few months.
this is the reason i asked for a new graphics card, this one specifically!

Thinks i have thought of but not really sure what to do about:
maybe the power supply cannot supply the graphics card with enough power
- I have checked with the hiper website that my hiper power supply can supply the graphics card and i can without a problem. the graphics card needs a seperate power cable to supply it with the power it needs. i assumed that this is not the problem as the cooling fan is whirring happily!​

Maybe it is not fully lodged into the motherboard
The graphics card has been pushed into the PCI-E slot (or whatever it is) i am certain it is the correct one though! the motherboard is a BIOSTAR G31-M7 TE. i assume that the graphics card it properly connected as the fan seems to work as i mentioned earlier!​

Conflict with the old drivers?
I had read somewhere that this could have been an issue. to solve this i tried uninstalling the drivers from the last graphics card. (by the way i am having to use the onboard graphics at the moment!) i have tried to install the new drivers but the installer simply says that it "could not locate any drivers that are compatible with the hardware present" this made me think that the computer has not noticed that the graphics card has been inserted​

I have tried refreshing the device manager page only to find that it installs a driver for the intel onboard graphics (un-helpful)

IF THERE IS ANYTHING YOU CAN SUGGEST TO HELP ME I WOULD BE REALLY GRATEFUL!

Thanks in advance
 

·
Registered
Joined
·
11,670 Posts
I don't quite understand what you are saying, i.e. "the graphics card needs a seperate power cable to supply it with the power it needs. i assumed that this is not the problem as the cooling fan is whirring happily!"

Did you plug in the auxiliary power line the graphics card requires?
 
1 - 2 of 2 Posts
Status
Not open for further replies.
Top