Tech Support Guy banner
  • Please post in our Community Feedback thread for help with the new forum software! If you are having trouble logging in, please Contact Us for assistance.
Status
Not open for further replies.
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
52 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi

I recently restored my pc to factory settings and re installed service pack 2 and 3 for windows xp. Now I cant connect to the internet. I know my connection works because
it works fine on my laptop which uses vista. On my pc (xp) the internet is connected
but its a LAN connection and I cant access it with my web browser.

I have tryed rebooting and turning it on and off. I have spoke to my ISP and my IP address
is pinging there server so I do have a connection I just cant get online with a web browser.

Is there a way to access the internet over a LAN connection with a browser are do I have to modify the connection type if so then how.

Any help is always appreciated

thanks
 

·
Super Moderator
Joined
·
82,234 Posts
If you have a 3rd party firewall (security suite) check to make sure it is not blocking your browser. Secondly, try the following repairs.

(From a JohnWill post)

TCP/IP stack repair options for use with Windows XP with SP2 or SP3.

Start, Run, CMD, OK to open a command prompt.

Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog

Reset TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ip reset reset.log

Reboot the machine.
 
1 - 3 of 3 Posts
Status
Not open for further replies.
Top