Tech Support Guy banner
  • Please post in our Community Feedback thread for help with the new forum software! If you are having trouble logging in, please Contact Us for assistance.
Status
Not open for further replies.
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
56 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I'm using a Sapphire HD5870 and I'm playing GTA4. There are these annoying stutters my fps is running around 30-40. When I look at things, the boxes and shadows are barely finished loading. I switched to my 9800GT and tried the game out, and the game is running smoothly. I'm running it around 60 fps with no stutters. This is weird, because when I was playing Bad Company 2 on the 5870 card, the fps is around 60-120. On this card, Bad Company 2 is running around 40-60. Any suggestions?
 

·
Registered
Joined
·
628 Posts
Your new Vid card takes advantage of the DX11 game playability so one has to make sure that the games in question has the DX11 ability.
Did you dowload and install the latest drivers from your Vid Card site?
Do you also have DX10 and DX9 installed on your computer for backward playability.

Just some thoughts
Good luck
Ray
 

·
Registered
Joined
·
628 Posts
I have no doubt that you have DX11 since it comes with Windows 7.
Just curious, when you installed the GTA4 game, did it ask you if you wanted to install Direct X10 or DX9?

Not surprising that NVidia cards play better with GTA4, they really put out LOTS and Lots of $$$$$ to sponsor games to work with their cards, especially all the action games like racing, war games, etc.

Did you download the latest drivers as mentionned before?

Ray
 

·
Registered
Joined
·
56 Posts
Discussion Starter · #5 ·
GTA4 did not ask me to install dx9 or 10, but however I recently installed Bioshock and it asked me to install dx10, which I did. After this, though, I installed the latest directx.
 
1 - 7 of 7 Posts
Status
Not open for further replies.
Top